Közösségi csatornáim:

+36 20 802 2623

Telefonálj

Hétköznap 7.00 – 17.00

Rendelkezésedre állok

A keresőoptimalizálás alapok ismerete elengedhetetlen minden weboldal vagy webshop tulajdonosa számára. A keresőoptimalizálás, másnéven SEO az a folyamat, amely során a honlapok struktúráját és tartalmát úgy alakítjuk ki, hogy az a lehető legjobb helyezést érje el a keresőmotorok találati listáján. Célunk, hogy weboldalunk könnyen megtalálható és releváns legyen a célközönség számára. A folyamat magában foglalja a kulcsszavak gondos kiválasztását és használatát, valamint a weboldal technikai és tartalmi elemeinek optimalizálását.

A webhely láthatóságának javítása és fenntartása érdekében folyamatosan figyelemmel kísérjük a keresőmotorok algoritmusainak változásait és azoknak megfelelően optimalizáljuk az oldalt. Ezzel biztosítjuk, hogy hosszú távon is ismert legyen a felhasználók körében és előrébb kerüljön a versenytársakhoz képest a keresőmotorok találati oldalain.

A keresőoptimalizálás nem csupán a technikai beállításokról és a kulcsszókutatás lépéséről szól, de a kiváló minőségű, értékes tartalom gyártásáról is. Azok a weboldalak, amelyek hasznos, releváns és jól strukturált információval szolgálnak, magasabb rangsorolást érhetnek el. Emellett a keresőoptimalizálás során figyelembe vesszük a weboldal által kínált felhasználói élményt is, hiszen ez közvetlenül befolyásolja a látogatók viselkedését, és ezáltal a keresőmotorok értékelését is.

 

Keresőoptimalizálás alapok – a kulcsszókutatás fontossága

Kiemelten fontos, hogy megértsük a kulcsszókutatás folyamatát és azt, hogy hogyan kapcsolódik ez szorosan a keresőoptimalizáláshoz. A megfelelő kulcsszavak kiválasztása alapvető lépés a sikerhez vezető úton.

 

A kulcsszókutatás lépései

A keresőoptimalizálás során elsődlegesen a releváns kulcsszavak azonosítására koncentrálunk, amelyek meghatározóak lesznek weboldalunk tartalmának kialakításakor. Ezen kulcsszavak kiválasztása során figyelembe vesszük a keresési szándékot is, vagyis azt, hogy a potenciális látogatók milyen célból használják ezeket a kifejezéseket. A folyamat során elengedhetetlen annak az elsődleges kulcsszónak a megtalálása, amely a leginkább tükrözi weboldalunk tartalmát és az ügyfeleink igényeit.

 • Fő kulcsszavak meghatározása: első lépésként azonosítjuk azokat a kulcsszavakat és kifejezéseket, amelyek a legnagyobb forgalmat generálják és meghatározóak célpiacunk számára.
 • Versenyképesség és relevancia: értékeljük a kiválasztott kulcsszavak versenyképességét és relevanciáját, hogy a lehető legtöbb esélyünk legyen a rangsorban előkelő helyre kerülni.
 • Keresések száma: megvizsgáljuk, hogy a kulcsszavak mennyire népszerűek a keresőmotorokban.
 • Long-tail kulcsszavak: ne feledkezzünk meg az ún. hosszú farok kulcsszavakról sem, amelyek specifikusabbak és gyakran kicsi rájuk a verseny.

Gyakran használt eszközök a kulcsszókutatáshoz:

 

A SEO és SEM összefüggései

A SEO (Search Engine Optimization) és a SEM (Search Engine Marketing) összetartozó és egymást kiegészítő stratégiák a digitális marketing világában. A SEO hatalmas szerepet játszik az organikus keresési eredmények javításában, míg a SEM magában foglalja a fizetett hirdetéseket is. Mindkettő célja, hogy növelje a weboldal láthatóságát a keresőmotorokban.

 • SEO: 
  • Kulcsszavak használata, a tartalom és a meta leírások optimalizálása
  • A webhely szerkezetének és belső linkstruktúrájának optimalizálása
  • Mobilbarát és gyorsan betöltődő weboldal biztosítása

 

 • SEM: 
  • Fizetett, kulcsszó alapú hirdetések, amelyek célzott forgalmat generálnak
  • A kampány teljesítményének nyomon követése és optimalizálása a konverziók maximálása érdekében
  • Hatékony költségkezelés PPC (pay-per-click) modelleken keresztül

Az eredményes kulcsszókutatás és a SEO-val összehangolt SEM stratégia erős alapot biztosítanak a célok eléréséhez. Kulcsszavak nélkül a tartalmunk nem lenne célzott, és a SEM kampányaink sem lennének hatékonyak. Az általunk kiválasztott kulcsszavak közvetlenül befolyásolják mind a SEO, mind pedig a SEM sikerét.

 

Az on-page és az off-page SEO elemei

A weboldalunk keresőoptimalizálását két fő komponensre bonthatjuk: on-page és off-page SEO-ra. Mindkét terület alapvető fontossággal bír a sikerünk érdekében, és különböző, de összefüggő stratégiákat igényelnek.

 

Keresőoptimalizálás alapok kezdő lépése: az on-page SEO optimalizálása

Az on-page SEO azokat a technikai elemeket és tartalmi stratégiákat foglalja magában, amelyek javítják weboldalunk rangsorolását a keresőmotorokban. Elsődlegesen a technikai SEO-ra fókuszálunk, ezen belül is a weboldal sebességének és mobilbarát kialakításának javítására, mert ezek közvetlenül befolyásolják a felhasználói élményt és a keresők leolvasási képességét. A URL struktúra optimalizálása kulcsfontosságú a könnyebb navigáció és indexelhetőség érdekében.

A meta leírások és title címkék rendberakása ugyancsak elengedhetetlen, ezek ugyanis közvetlenül megjelennek a keresőtalálatokban és befolyásolják a klikkelési arányt (CTR). Ezeket jól átgondoltan, a kulcsszó felhasználásával szükséges megírni, ugyanakkor információkban gazdagnak és a felhasználók szempontjából hasznosnak is kell lenniük.

 • Technikai SEO optimalizálás: 
  • A weboldal betöltési sebességének javítása
  • Mobilbarát (reszponzív) design
  • URL struktúra

 

 • Tartalmi optimalizálás: 
  • Meta leírás: kulcsszavakat tartalmazó, a felhasználók számára figyelemfelkeltő szöveg
  • Title címke: pontos, rövid, tömör, összefoglalja a tartalmat

Linképítési stratégiák

A linképítés az off-page SEO része. Hatékony linképítési stratégiáink közé tartozik a minőségi backlinkek szerzése releváns és tekintélyes weboldalakról. Ezek jelentős mértékben befolyásolják a weboldalunk autoritását a keresőmotorok szemében. A célunk az értékes, minőségi külső hivatkozások birtoklása.

 • Linképítési technikák:
  • releváns tartalmak létrehozása, amelyek természetesen vonzzák a backlinkeket
  • kapcsolatépítés az iparágunkban már jól pozícionált weboldalakkal
  • vendég blogposztok írása és közzététele tekintélyes oldalakon, hivatkozásokkal az oldalunkra

A linképítés során törekedjünk a természetes linkprofil kialakítására. Kerüljük az agresszív vagy manipulatív technikákat, mivel ezek hosszú távon ronthatják weboldalunk hírnevét és akár a keresőmotorokban történő hátrébb soroláshoz is vezethetnek.

 

A tartalommarketing jelentősége

A tartalommarketing képezi online jelenlétünk alapját, jelentősége tehát vitathatatlan. Megfelelő szövegek létrehozásával és a már említett SEO technikák alkalmazásával növelhetjük weboldalunk láthatóságát a keresőkben, valamint elősegíthetjük üzenetünk hatékony eljutását célközönségünkhöz.

 

Keresőoptimalizálás alapok – szövegírás és tartalomgyártás hatékonyan

 • A szövegírás nélkülözhetetlen része a tartalomnak, amely magában foglalja az olvasók figyelmének felkeltését, fenntartását és az információk átadását is.
 • Egy jól megírt szöveg kulcsszavakat használ, figyel a nyelvtani és stílusbeli kiválóságra, valamint releváns és értékes információt szolgáltat. Ezen kívül figyelnünk kell a könnyű olvashatóságra, értelmezhetőségre is. 

 

A tartalmi SEO és a képek optimalizálása

 • A tartalmi SEO során a szöveg mellett a képek optimalizálása is fontos, ami magában foglalja az alt szövegek megírását és a fájlnév, illetve a képek megfelelő méretezését.
 • Biztosítjuk a gyors betöltődési sebességet, ami pozitív hatással van a felhasználói élményre és a keresőmotorok rangsorolására.

 

A blogok és az ügynökségek szerepe

 • A blog egy kiváló eszköz arra, hogy naprakész és információban gazdag, érdekes szövegeket biztosítsunk weboldalunk látogatóinak, miközben a kulcsszavakat tartalmazó tartalmakat teszünk közzé.
 • Egy tapasztalt SEO ügynökség segítségével tovább finomíthatjuk blogunk tartalmát és az online marketing stratégiánkat, hogy maximalizáljuk az elérhető eredményeket.

 

Részletesen a technikai beállításokról 

A webszövegek felépítésének, sebességének és biztonságának optimalizálása létfontosságú lépések a jobb online láthatóság elérése érdekében. Ezek a szempontok közvetlenül befolyásolják a weboldal rangsorolását és a felhasználói élményt.

 

Mobilbarát kialakítás és a betöltés gyorsasága

Ma már prioritás kell, hogy legyen a mobilbarát weboldalak biztosítása. A reszponzív webdesign alkalmazkodik a különböző képernyőméretekhez, így a felhasználók mobil eszközökön is zökkenőmentesen böngészhetnek. A Google PageSpeed Insights alkalmazásával analizálhatjuk weboldalunk betöltési sebességét, és javaslatokat kaphatunk a teljesítmény további fejlesztésére vonatkozóan. 

 • Mobilbarát kialakítás tesztelése: különböző eszközökön és képernyőméretekben.
 • Betöltési sebesség elemzése: Google PageSpeed Insights használata a sebesség javításához

 

Biztonság és a felhasználói élmény

Weboldalunk biztonságának garantálása kiemelt jelentőséggel bír mind a felhasználók, mind pedig a keresőmotorok szempontjából, így minden esetben részesítsük előnyben az HTTPS protokollt, amely titkosítja a felhasználók és a szerver közötti adatáramlást. Ez nélkülözhetetlen a felhasználók bizalmának, illetve weboldalunk hitelességének fenntartásához. A felhasználói élmény (UX) javítása érdekében folyamatosan monitorozzuk és frissítsük az interfész elemeket és a navigációs struktúrát.

 • HTTPS implementálása: SSL/TLS tanúsítványok alkalmazása.
 • UX optimalizálás: használhatóság és hozzáférhetőség fejlesztése.

 

SEO audit és elemzés

A SEO audit nem más, mint a weboldal megfelelőségének vizsgálata keresőoptimalizálás szempontjából. SEO audit során átfogó elemzést végzünk, hogy felmérjük weboldalunk teljesítményét a keresőmotorok szemszögéből nézve. Az átvizsgálás lehetővé teszi azon területek azonosítását, ahol további fejlesztések szükségesek, beleértve a meta tagokat, a strukturált adatokat és a belső linképítést is.

A keresőoptimalizálás alapok ismerete hatalmas előnnyel rendelkezik minden weboldal tulajdonos számára. Hiszen már néhány egyszerű lépéssel sokat tehetünk annak érdekében, hogy honlapunk jól teljesítsen a keresőben. Ha azonban szeretnénk profi segítségre szert tenni vagy mélyebben is megismerkedni a keresőoptimalizálás világával, kérjük SEO mentor támogatását!