Közösségi csatornáim:

+36 20 802 2623

Telefonálj

Hétköznap 7.00 – 17.00

Rendelkezésedre állok

A mesterséges intelligencia szövegírás terén az elmúlt években jelentős fejlődés ment végbe. Az MI képes emberi ráhatás nélkül, önállóan létrehozni különböző típusú szövegeket. A fejlett algoritmusoknak és a gépi tanulásnak köszönhetően most már értelmezni tudja a nyelvi mintákat, felismeri a stilisztikai jellemzőket, ezáltal pedig koherens, érthető és olvasmányos tartalmat generál.

Az MI által készített szövegek minősége egyre kiválóbb, olyannyira, hogy sok esetben az általa létrehozott tartalmakat már szinte meg sem lehet különböztetni az emberek által írt szövegektől. A mesterséges intelligencia nemcsak időt takarít meg, egészen új lehetőségekkel is szolgál a tartalomgyártásra. Ennek megfelelően az AI által alkotott szövegeket egyre több területen használják fel rendszeresen.

A mesterséges intelligencia szövegírásban játszott szerepe komoly vitákat szít a szakemberek körében. Míg egyesek aggodalmukat fejezik ki az emberi írók helyettesítése és a lehetséges tartalmi egyformaság miatt, mások a technológia által nyújtott előnyökre koncentrálnak, mint például a hatékonyság növekedése és a kreativitás még sokoldalúbb kiaknázása. Az AI így valós értéket képviselhet a szövegalkotásban.

A mesterséges intelligencia szövegírás kapcsolata

A mesterséges intelligencia (MI) működésének megértéséhez elengedhetetlen az AI definíciójának, kialakulásának és az őt működtető algoritmusoknak az ismerete.

Az AI meghatározása és rövid története

Mesterséges intelligencia alatt olyan intelligens entitásokat értünk, amelyeket számítógépekkel hoztak létre, és amelyek képesek feladatokat önállóan, emberi beavatkozás nélkül végrehajtani. Az AI kezdetei egészen a 20. század közepéig nyúlnak vissza, amikor is a számítástechnika forradalma lehetőséget teremtett az algoritmusok fejlesztésére.

Az AI történetének legfontosabb állomásai:

 • 1950: Alan Turing „Computing Machinery and Intelligence” című műve
 • 1956: A „mesterséges intelligencia” kifejezés bevezetése a Dartmouth Konferencián
 • 1997: A Deep Blue sakkprogram legyőzi Garry Kasparov világbajnokot

A gépi tanulás jelentősége és az AI algoritmusok

A gépi tanulás az MI egyik legfontosabb ága, melynek során az algoritmusok képesek adatokból okulni és ennek alapján önálló döntéseket hozni. Az algoritmusok a mesterséges neurális hálózatoktól az erősítéses tanulásig számos módszert alkalmaznak.

Az egyes módszerek különböző típusú adatok feldolgozására és problémák megoldására alkalmasak. A tanító adatsorok segítségével ezek az algoritmusok prediktív, vagyis előrejelzésen alapuló modelleket képesek létrehozni.

A természetes nyelvi feldolgozás

A természetes nyelvi feldolgozás (TNF) az MI egy olyan területe, amely az emberi nyelv értelmezésére és generálására koncentrál. Ez a szektor a gépi tanulás algoritmusait használja a nyelv struktúráinak és jelentésének megértéséhez. 

Főbb alkalmazási területei: a szövegek elemzése, a beszéd felismerése és a különböző nyelvek közötti fordítások. Ezen technikák lehetővé teszik a gépek számára a természetes hangnemben történő kommunikációt és az emberi nyelvben rejlő információk feldolgozását.

 

Mesterséges intelligencia szövegíró eszközei és platformjai

A mesterséges intelligencia (AI) szövegíró eszközök és platformok megkönnyítik és automatizálják a tartalomgenerálást a felhasználók számára. Ezek az eszközök képesek a webes tartalomtól kezdve a marketing szövegekig számos típusú minőségi írás gyors és hatékony előállítására.

A legelterjedtebb MI szövegíró eszközök

 • Writesonic: innovatív AI szövegíró eszköz, mely alkalmazza a legújabb AI technológiát, mint például a GPT-3-at.
 • Jasper (korábban Jarvis): egy másik AI írássegítő platform, amely támogatást nyújt a felhasználóknak a kreatív és SEO-optimalizált tartalmak előállításában.
 • Rytr: költséghatékony megoldás, amely segít a szöveg szerkesztésében és annak létrehozásában, felhasználva a mesterséges intelligencia különböző képességeit.
 • ChatGPT: az OpenAI által kifejlesztett, párbeszédképes AI platform, mely különböző típusú szöveges feladatokat képes ellátni.
 • GPT-4: az OpenAI legújabb generációs nyelvi modellje, ami még magasabb szintű szövegértésre és generálásra képes, mint elődje, a GPT-3.
 • Smodin Author: egy további AI szerzői eszköz, amely automatizált tartalomírást tesz lehetővé több nyelven is.
 • Textie: AI alapú szerkesztő- és stíluselemző eszköz, mely kiemelkedik a szöveges tartalmak fejlesztésében.

Ingyenes próbaverziók és szoftvereszközök

 • Writesonic: ingyenes próbaverziójában korlátozott számú szó generálására ad lehetőséget, mielőtt előfizetésre váltana a felhasználó.
 • Rytr: ingyenes verziója meghatározott karakterlimitig áll rendelkezésre, premium szolgáltatásokkal kiegészülve a fizetős csomagokban.
 • Smodin Author: ingyenes és fizetős változatokkal egyaránt jelen van, lehetőséget kínálva a felhasználók számára, hogy kipróbálják az eszközt.
 • Textie: szintén rendelkezik próbaverzióval, amely alapvető elemzéseket nyújt a szöveg javítása érdekében.

Mesterséges intelligencia szövegíró eszközök

Az AI szövegírás eszközei igencsak nagy népszerűségnek örvendenek a digitális tartalomgyártás szinte minden területén. Egyaránt használják ügynökségek és szabadúszó szövegírók többek között SEO-kompatibilis blogbejegyzések és cikkek, kreatív termékleírások, vonzó hirdetések, valamint hatékony e-mailek és weboldal tartalom előállítása során.

Blogbejegyzések és cikkek

Az AI képes minőségi, SEO optimalizált cikkek és blogbejegyzések írására. A gépi tanulás révén ráadásul az AI folyamatosan fejlődik, így az írott tartalom minősége és relevanciája egyre jobb és jobb lesz. A WordPress mesterséges intelligenciába történő integrálása lehetővé teszi az elkészült szövegek közvetlen, azonnali publikálását is, még gyorsabbá téve ezzel a tartalomgyártást.

Termékleírások és hirdetések

Az AI által generált termékleírások és hirdetések képesek megszólítani a célközönséget, megragadni a felhasználók figyelmét és valamilyen cselekvés megtételére ösztönözni őket. 

E-mailek és tartalomkészítés

Az AI támogatja a weboldalakra kerülő tartalmak létrehozásán túl az üzleti kommunikációt is, segíti a lényegretörő, rövid, mégis informatív e-mailek megírását, valamint az üzleti weboldalakra kerülő, a felhasználói élmény javítását célzó szövegek létrehozását.

 

Tartalom újraszabva

A mesterséges intelligencia (AI) szövegíró eszközök átalakítják a tartalomgyártást, lehetővé téve egyedi és plágiummentes írások előállítását. Olyan szövegek létrehozásában lehetnek segítségünkre, amelyek szem előtt tartják a felhasználók igényeit, emellett megfogalmazásuk pontos, precíz. Az így keletkezett szövegekkel kapcsolatos utómunka ezáltal minimálisra redukálódik. 

Egyedi, garantáltan plágiummentes tartalmak

Az AI szövegíró eszközök a legújabb technológiát alkalmazzák. A megalkotásuk során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy kizárólag egyedi tartalmakat hozzanak létre. Olyan szövegeket, amelyek biztosan nem sértenek szerzői jogokat. A tartalomgyártás során az AI folyamatosan tanul és fejlődik, így a plágium ellenőrzése mellett az eredeti tartalom minőségét is igyekszik javítani, pontosítani. 

Pontosság és használhatóság

A pontosság kulcsfontosságú az AI szövegíró eszközök számára, hiszen a hiteles információ meghatározó a tartalom értékében. Az AI technológiákat úgy fejlesztették ki, hogy azok az adatokon alapuló előrejelzések és elemzések révén pontos és megbízható tartalmat produkáljanak. 

A használhatóság szempontjából a mesterséges intelligencia alkalmazásai felhasználóbarát felületekkel rendelkeznek, melyeket egy átlagos internetező is könnyen kezelhet. Ez pedig nagy arányban növeli az íróeszközök hozzáférhetőségét és alkalmazhatóságát a különböző szakmák képviselői számára.

A mesterséges intelligencia szövegíró alkalmazásainak személyre szabása

A különböző programok testreszabása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az AI szövegíró eszközök megfeleljenek az egyéni igényeknek és preferenciáknak. Az egyes tartalomíró rendszerekben könnyen beállítható a szöveg hangneme, a megfelelő szóhasználat és a tartalom felépítése is, így az alkalmazások teljes mértékben képesek a felhasználó elvárásainak megfelelő szöveget létrehozni. Az AI szövegíró eszközök adott iparágak szókészletére és stílusára is tudnak adaptálódni, még inkább növelve ezzel a velük készült tartalmak relevanciáját és értékét.

 

A tartalomgenerálás jövője

A mesterséges intelligencia (AI) hatása már most jelentős a marketing és a tartalomkészítés területén. Megfigyelhető, hogy nagy mértékben átalakítja a szakmát, új lehetőségeket nyitva a marketingesek és a tartalomkészítők előtt, miközben segédeszközként is szolgál az innovatív ötletek életre hívásában. Nem egy negatív, szakmákat veszélyeztető dologként kell tehát rá gondolni, hanem egy segítsőtársként, mankóként érdemes támaszkodni rá, hiszen a mesterséges intelligencia – ha okosan, megfelelően használjuk – rengeteg területen támogathatja, teheti gyorsabbá és hatékonyabbá a szakemberek munkáját. 

Marketingcsapatok és szoftverek

Azok, akik marketinggel foglalkoznak, egyre több szoftvert használnak a megfelelő kulcsszavak és témák felkutatása során. Az AI segédeszközök a marketing szakembereket széles körben támogatják, lehetővé téve ezzel számukra, hogy több időt fordíthassanak a kreatív és a stratégiai feladatokra.

Az AI hatása a tartalomkészítőkre és a szövegírókra

Az AI hatása a tartalomkészítőkre és a szövegírókra igencsak jelentős, mivel egyes eszközök képesek támogatást nyújtani még a különösen hosszú szövegek (például a regények) szerkesztésében is. Ezzel együtt a mesterséges intelligencia segíti a szerzőket a monoton, egyhangú feladatok megoldásában és hozzájárul a koherens történetvezetés kialakításához. Mind az írók, mind pedig a tartalomgyártók használhatják az AI-t, mint segédeszközt a kiadói standardoknak megfelelő minőségi tartalom létrehozásához.

Új ötletek és innovációk

Az AI képes inspirálni még a legtapasztaltabb szakembereket is, hiszen az algoritmusok folyamatosan elemzik a piaci trendeket és visszajelzéseket, így hozzájárulnak ahhoz, hogy a marketingesek új szemszögből közelíthessék meg termékeiket, szolgáltatásaikat. Ezen kívül friss, releváns tartalmakra tesz javaslatot, amelyekkel előnyt szerezhetnek a versenytársakkal szemben. 

Ezáltal a mesterséges intelligencia sokkal több, mint a szövegírók segédeszköze. Hiszen egy olyan, hiteles forrás is, amely folyamatos fejlesztésekre, újításokra inspirálja a marketingeseket.

Hasznos tanácsok a mesterséges intelligencia alkalmazásával kapcsolatban

A mesterséges intelligencia szövegírásban történő kihasználása már a magyar nyelvű tartalmak létrehozása során is egyre inkább előtérbe kerül. Azok számára, akik ötletek után kutatnak vagy szeretnének több és jobb minőségű tartalmakat létrehozni, számos megszívlelendő tanács és ütős technika áll rendelkezésre a mesterséges intelligencia által.

Az inspiráció fontos eleme a kreatív írásnak, amelyben a mesterséges intelligencia is segítségünkre lehet, hiszen egészen újszerű, eddig szokatlan ötletekkel képes előállni. Így már az ötletelés fázisában is az írók hathatós segítségére lehet. 

A mesterséges intelligencia ezen kívül jelentősen növelheti a szövegírás hatékonyságát. Emberi ésszel felfoghatatlan sebességgel képes szövegeket generálni, lehetővé téve ezzel a felhasználók számára, hogy kevesebb idő alatt több tartalmat tudjanak létrehozni anélkül, hogy ez a minőség rovására menne. 

 

A közösségi média terén kiemelt szerepet kap a sokoldalúság és alkalmazkodóképesség. A mesterséges intelligencia segít a márka hangjának kialakításában, és a különféle platformokra szabott tartalmak gyors adaptálásában, hiszen pillanatok alatt vált a különböző platformok és stílusok között.

Az AI szövegíró eszközei állandó fejlesztés alatt állnak, így érdemes folyamatosan tájékozódni és tisztában lenni a változásokkal. Az általa nyújtott lehetőségek kiaknázása növelheti a szövegírás hatékonyságát és relevanciáját a magyar nyelvű közönség számára is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy jelen szöveg is a mesterséges intelligencia segítségével készült.