Közösségi csatornáim:

+36 20 802 2623

Telefonálj

Hétköznap 7.00 – 17.00

Rendelkezésedre állok

A digitális jelenlét mára elengedhetetlenné vált minden vállalkozás számára. Sokan maguk veszik kezükbe a honlapkészítést, amely első pillantásra bonyolultnak tűnhet azok számára, akik nem jártasak a webfejlesztés világában. Szerencsére számos könnyen kezelhető, ingyenes weboldalkészítő eszköz áll rendelkezésre, melyekkel egyszerűen lehet weboldalakat létrehozni, anélkül, hogy mély programozási ismeretekkel kellene rendelkezni.

Az ingyenes weboldalkészítő platformok, mint a Weebly, a SITE123 vagy a Hostinger lehetőséget biztosítanak arra, hogy viszonylag kevés időbefektetéssel és technikai tudással kiváló weboldalt hozzanak létre. Ezek az eszközök blokkok és sablonok felhasználásával egyszerűsítik a webdesign folyamatát, és integrálhatók különböző bővítményekkel, mint például az Elementor vagy a Google Tag Manager. Azonban vannak bizonyos korlátok és kompromisszumok, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt választanánk az ingyenes megoldások közül. Az építőiparhoz hasonlóan a profi webdesigner által épített honlapok és portfóliók gyakran kifinomultabbak és jobban testre szabhatóak a Themeforest kínálataiból merítve.

 

A díjmentes weboldalkészítő platformok jellemzőiről

Számos weboldalkészítő szoftver kínál költségmentes alapterveket, melyek bizonyos határokkal rendelkeznek. Ezek a korlátok gyakran korlátozzák azokat a fontos elemeket, melyekre a felhasználóknak szükségük lehet. A WordPress egy ilyen népszerű tartalomkezelő rendszer, mely alapvető változata ingyenes, bár a kiegészítő funkciók, mint például a keresőoptimalizálás, a testreszabás és az e-kereskedelmi felületek, többnyire fizetős csomagban érhetők el.

 • Sablonok: Változatos dizájnopciókat kínálnak.
 • Drag-and-Drop Szerkesztő: Könnyed szerkesztés anélkül, hogy programozói tudás szükséges lenne.
 • Tesztreszabható Funkciók: Bővíthető lehetőségek az egyedi igényekhez.
 • Nyílt Forráskódú: A felhasználók maguk is fejleszthetnek rajta.
 • Konzol: Irányíthatja weboldalának minden aspektusát.
 • DIY: „Csináld magad” filozófia követése.

Mindemellett, a felhasználók a programozási ismeretek nélkül is képesek lehetnek létrehozni és módosítani a tartalmat.

 

Mely platformot válasszam weboldal készítéshez?

Amennyiben önállóan szeretnéd elkészíteni weboldaladat ingyenes honlapkészítő segítségével, fontos, hogy milyen szempontokat tartasz szem előtt választásod során. Első lépésként érdemes számba venni a különböző felületek funkcióit, design lehetőségeit, valamint azt, hogy mennyire intuitív a szerkesztőfelület.

 • Online jelenlét: Válasszon eszközt, amely hatékony online marketingeszközökkel segíti vállalkozását.
 • Felhasználói élmény: Győződjön meg arról, hogy a felület könnyen kezelhető felhasználók számára.
 • Szerkesztőfelület: Olyan platformot keressen, amely könnyedén használható programozói tudás nélkül is.
 • Prémium csomagok: Fontolja meg, hogy milyen prémium funkciókra lehet szüksége később, például a közösségi média integrációra.
 • Online értékesítés: Amennyiben online boltot üzemeltetne, az e-kereskedelem számára optimális eszköz legyen prioritás.
 • Esztétikum: Válassza azt a platformot, amelyik esztétikus és személyre szabható sablonokat kínál.
 • Szabadság: Tekintse meg, mennyire engedi meg a szabadságot a tartalom és a kategóriák szerkesztésében.
 • Kisvállalkozások: Különösen kisvállalkozások és szabadúszók számára fontos, hogy a használt eszköz minden szükséges szolgáltatást egy csomagban biztosítson.

A megfelelő döntés elengedhetetlen a sikeres online jelenlét érdekében, ezért érdemes a felsorolt szempontokat figyelembe venni.

1. Webnode

Webnode alkalmazás előnyei

Webnode egy olyan honlapkészítő alkalmazás, amely nem követel meg programozási tudást a felhasználótól, és többnyelvű weboldalak készítésére is alkalmas. A felhasználók számára számos előnyös sablon közül válogathatnak, melyeket egyszerűen személyre szabhatnak. Az alkalmazás segítségével azok is képesek saját weboldalt vagy e-kereskedelmi felületet létrehozni, akik néhány órán belül szeretnék azt elindítani.

 • Ha a felhasználó előre tervezett sablonokból kíván weboldalt készíteni.
 • Ha fontos számára az egyszerű szerkeszthetőség.
 • Ha szükséges a szerkesztőfelület okostelefonról vagy táblagépről történő elérése.
 • Ha részletekbe menő útmutatásra van szükség a weboldal készítése és a látogatottság növelése során.

A fizetős sablonok használata esztétikusabb és kényelmesebb megoldást kínál, valamint lehetővé teszi külső szolgáltatások, mint a Google Analytics vagy Adsense, illetve az ár-összehasonlító oldalak beintegrálását. Az ingyenes változat limitáltabb, azonban a fizetős csomagok tartalmazzák azokat a fejlesztett funkciókat, amelyekkel professzionálisan kinéző weboldalt hozhatnak létre a felhasználók, vállalkozások.

 

2. Squarespace

Kiknek ideális a Squarespace használata?

Kreatívoknak:
– Amennyiben egy letisztult, könnyen szerkeszthető portfólió oldalt vagy kis webáruházat tervez.
– Azoknak, akik minimális időráfordítással szeretnék weboldalukat életre hívni.

Tartalomgyártóknak:
– Olyan felhasználóknak, akik nagy mennyiségű és kiváló minőségű képtárhoz szeretnének hozzáférni (Getty Images integráció).

Vállalkozóknak:
– Ha fontos a különleges, egyedi design elemek és funkciók (pl. térképek, diagramok, menürendszerek) biztosítása látogatóik számára.
– Hírlevelek készítése és küldése a feliratkozóknak.

Azon felhasználók számára, akiknek fontos a gyors és egyszerű honlaplétrehozás mellett az esztétikus megjelenés, a Squarespace lehet a megfelelő választás. Akik blogot, portfóliót vagy akár vállalati bemutatkozó oldalt kívánnak indítani, azok számára különösen előnyös ez a rendszer.

 

3. Strikingly

Mikor érdemes a Strikingly-t választani?

Strikingly, ideális választás lehet azok számára, akik egy mobilbarát, egylapos weboldalt szeretnének gyorsan és problémamentesen létrehozni. A felhasználók számára lehetőséget nyújt, hogy rövid idő alatt egy látványos weboldalt hozzanak létre. Akik személyes vagy kisvállalati projekthez keresnek megfizethető megoldást, azok számára különösen ajánlott.

 • Az ideális felhasználók:
  • Olyan egyének vagy vállalkozások, akik szeretnének gyorsan egy egylapos weboldalt publikálni.
  • Akik alacsony költségvetés mellett szeretnének weboldalt üzemeltetni, beleértve az ingyenes verziót is.
  • Akik előnyben részesítik az intuitív drag-and-drop szerkesztési felületet.

A rendszer kínál néhány beépített eszközt is, mint például a SEO ellenőrző listáját, amely segít jobban pozicionálni a weboldalt a keresőmotorokban. A sablonszerkesztő felhasználóbarát, bár a sablonválaszték kevésbé bővült a vetélytársaknál, a felhasználói felület könnyen kezelhető.

Azonban fontos megemlíteni a hátrányokat is: a sablonok korlátozott testreszabhatósága és az ingyenes verzióhoz tartozó egyoldalas korlátozás. Továbbá, ha segítségre lenne szükség a weboldal szerkesztése során, élő chat támogatás itt nem áll rendelkezésre.

Tehát ha célod egy költséghatékony, azonnal használatra kész weboldal, és szeretnéd mindezt úgy megvalósítani, hogy ne kelljen sokat foglalkoznod a technikai részletekkel, Strikingly lehet a megfelelő választás számodra.

 

4. Godaddy

A GoDaddy előnyei

 • Nem korlátozott tárhely – Elérhető korlátlan adattároló kapacitás.
 • Széleskörű sávszélesség – Megengedett korlátlan adatátvitel.
 • Integrált alkalmazások – Számos extra szolgáltatás a csomagokkal, beleértve az e-kereskedelem funkcionalitását és fejlett fizetési rendszereket.
 • E-mail marketing szolgáltatások – Hozzáférhetőség egyszerűen kezelhető hírlevél modulokhoz.
 • Folyamatos ügyfélszolgálat – Non-stop támogatás megoldandó kérdésekre vagy technikai problémákra.

Felmerülő határok közé tartozik az, hogy a GoDaddy által biztosított honlapkészítő használata esetén a weboldal kötődik a szolgáltató tárhelyéhez; nem áthelyezhető másik szolgáltatóhoz. Bár az előre beállított sablonok esztétikusak, a betűtípusok és a rendelkezésre álló elrendezési lehetőségek száma korlátozott, ami csökkentheti a testreszabhatóság mértékét.

 

5. Jimdo

Miért érdemes választani a Jimdo-t

Jimdo egy olyan weboldalkészítő platform, amely az online kereskedelem igényeit helyezi előtérbe. Ideális azoknak, akik gyorsan és könnyen szeretnének egy webáruházat létrehozni anélkül, hogy kompromisszumot kötnének az alapfunkciók tekintetében.

 • Ingyenes lehetőségek:
  • Bár limitáltak, de az alapverzió ingyenesen elérhető eszközöket kínál.
  • Hosszú távon alkalmazkodik ahhoz, ha bővíteni kívánja a weboldalát.
 • Exkluzív előnyök:
  • Megfizethető lehetőséget biztosít egy reklámoktól mentes oldalra.
  • Minden készülékhez tökéletesen illeszkedő megjelenést garantál.

Jimdo ingyenes szolgáltatása kiemelkedik azzal, hogy korlátlan ideig elérhető, és lehetővé teszi egy alapvető, de teljes értékű weboldal kialakítását.

A sablonválaszték modern és reszponzív, bár korlátozottabb testreszabást enged meg. Egyedi tervezéshez HTML és CSS ismeret szükséges, mely lehetőséget biztosít a fejlettebb felhasználók számára, hogy kifejező weboldalt hozzanak létre. Azonban figyelembe kell venni, hogy a támogató szolgálat reagálási ideje hosszabb lehet, és a keresőoptimalizálási (SEO) eszközök nem minden olajágánál kifogástalanok.

Összességében a Jimdo számos esszenciális e-kereskedelmi szolgáltatással rendelkezik, és erősen ajánlott lehet azok számára, akik egy kis- vagy középvállalkozás online üzletét szeretnék létrehozni.

 

+1 a Wix-hez

Amennyiben fontos a személyre szabhatóság

Amennyiben nélkülözhetetlen számára az egyedi weboldalak egyszerű létrehozása, a Wix egy ideális eszköz lehet. A felhasználó nélkülözheti a programozási és grafikai előképzettséget is, miközben teljes mértékben testreszabhatja oldalát.

Amikor a felhasználóbarát menürendszer a cél

A Wix egy világosan strukturált, könnyen kezelhető menürendszert biztosít, amellyel a felhasználók akadálymentesen dolgozhatnak.

Egyértelmű szerkesztői felület keresésekor

Az intuícióra épülő, hatékonyan szerkeszthető kezelőfelület is egyértelmű előnye a Wix-nek.

Széleskörű sablonválasztékot preferálóknak

A több mint 500 minőségi sablon sokszínű választékával mindenki megtalálhatja a számára ideális tervezést.

Stabilitást és frissítéseket igénylő weboldalak esetében

A Wix egy olyan platform, ami folyamatosan karbantartott és rendszeresen fejlesztett, így biztosítva a stabil webes jelenlétet.

A Wix segítségével minden egyes weboldal eleme finomhangolható, így a felhasználó könnyedén valósíthatja meg saját vízióját. Azonban figyelembe kell venni, hogy a létrehozott webhely és annak tartalma nem kerül személyes tulajdonba, és a platformváltás nehézkessé válhat. Ezenfelül a Wix által készített weboldalak esetében optimalizációs hátrányok merülhetnek fel a versenyképesség szempontjából.

Ennek ellenére a Wix lehetőséget nyújt arra, hogy az egyéni igényeket könnyedén megvalósítsuk, mindezt egy felhasználóbarát felületen, melynek köszönhetően az oldal kialakítása kellemes és zökkenőmentes folyamat lehet.

 

Mely weboldalkészítő eszközt érdemes választani?

A megfelelő weboldalkészítő kiválasztása során kulcskérdés, hogy mi a célunk a weboldallal. Egy egyszerű, informatív oldal esetében a Strikingly ajánlott, hiszen könnyen kezelhető. Blogírók számára, akik gyakran frissítenek tartalmat és nagy hangsúlyt fektetnek a képek minőségére, a Squarespace jelentheti a megfelelő opciót. Multioldalas, bővebb tartalmú weboldalak esetén a Webnode kínál részletes útmutatókat, amelyek kiválóan alkalmassá teszik kezdő felhasználók számára is. Innovatív dizájnnal és különleges megjelenéssel kívánó felhasználók a Wix-et részesíthetik előnyben, hogy lenyűgözzék az oldal látogatóit.

 • Strikingly: Egyszerűségre törekvő oldalakhoz.
 • Squarespace: Képes tartalmak fontosságát hangsúlyozó blogokhoz.
 • Webnode: Részletes segítséget igénylő, többoldalas honlapokhoz.
 • Wix: Egyedi dizájnnal kiemelkedni vágyó weboldalakhoz.

Tehát a döntés során vegye figyelembe személyes igényeit, időkeretét és pénzügyi lehetőségeit. Ezek határozzák meg, hogy melyik platform lesz az Ön számára ideális választás.

 

Az ingyenes alkalmazások hátrányai

Sablonok határai az oldalkészítésnél

Az ingyen platformok gyakran korlátozzák a felhasználókat előre kidolgozott tervek használatára. Ezek az opciók könnyűséget biztosítanak a kiinduláshoz, viszont híján vannak az egyediségnek. A sablonok testreszabásának lehetőségei jelentős tényezőt képeznek, hogy az oldal kiemelkedjen.

Betöltési idő és SEO korlátságok

Az oldalak betöltési sebessége kulcsfontosságú a látogatók megtartásában és a keresőmotorokban való megjelenés szempontjából. Ingyenes szolgáltatások esetén gyakran nem befolyásolhatjuk ezt a faktort. Továbbá, az ilyen alkalmazásokban általában csak alap SEO eszközök érhetők el, ez korlátozhatja az oldal vizibilitását.

A költséges ingyenesség

Az ingyenes csomagok hirdetéseikkel és limitált szolgáltatásaikkal végül többe kerülhetnek. Hirdetések megjelenése negatív hatással lehet az oldalra, és a szolgáltatások hiányosságai miatt előbb-utóbb szükség lehet bővítésre, ami plusz költségekkel jár.

A készítés időigényessége

Egy weboldal létrehozása időigényes folyamat, ami egyénre szabott erőfeszítésből áll, függetlenül az alkalmazás ingyenességétől. A gyorsaságot ígérő ingyenes szolgáltatások gyakran nem tartalmazzák azokat a speciális funkciókat, melyek optimalizálják a kialakítást.

Tényező Fizetős Opciók Ingyenes Opciók
Tárhely Gyakran nagyobb méretben elérhető Korlátozott lehet
Sávszélesség Közömbös Gyakran alacsonyabb
Ügyfélszolgálat Gyors és személyre szabott Korlátolt
Biztonsági mentés Rendszeres és megbízható Nem garantált
Domaint Saját domainnév használata Korlátozott domain opciók
Ár-érték arány Megfelelő lehetőségek a befektetett dollár ellenében Kezdeti megtakarítások, de későbbi költségek

Az ingyenes webalkalmazások kényelmes és költséghatékony kezdőpontot kínálhatnak, azonban a sikerhez hosszú távon több befektetésre lehet szükség a tárhely, domaint, sávszélesség és az ár-érték arány szempontjából. Érdemes mérlegelni a megbízhatóságot és az árképzést, hogy a legjobb webtárhelyszolgáltatást találjuk meg.

Ajánlás

Weboldalak és webáruházak fejlesztésekor fontos szem előtt tartani, hogy a minőségi, a vállalkozás igényeit pontosan kiszolgáló online jelenlét alapvetően többet igényel, mint amit az ingyenes megoldások nyújtanak. Bár ezek a szolgáltatások bepillantást engednek a webdesign világába, egy komolyabb vállalkozás számára nem nyújtanak elegendő funkciót és testreszabási lehetőséget.

 • Webfejlesztő cég: Érdemes egy szakértő csapattal dolgozni, amely:
  • Mélyrehatóan ismeri a weboldalak készítésének minden területét.
  • Testreszabott megoldásokat hoz létre, amelyek tükrözik a vállalkozás identitását.
  • Segítséget nyújt a weboldal kezdeti fázisaitól a folyamatos karbantartásig.

Az ilyen típusú szakemberek és vállalatok hozzáértése nélkülözhetetlen ahhoz, hogy weboldala kiemelkedjen a versenyben, vonzza és megtartsa a látogatókat, valamint hatékonyan generáljon bevételt.

Egy profi csapat nem csak a technikai kivitelezést végzi el, hanem stratégiai partnerként is funkcionál, így az ügyfél változó igényeire gyorsan reagáló, dinamikusan fejlődő weboldalt kap. Az ingyenes szolgáltatásokkal ellentétben egy személyre szabott weboldal hosszú távon értéket teremt, és folyamatos támogatást biztosít.

 

Révai Csaba vagyok, SEO mentor. 2017 óta foglalkozok keresőoptimalizálással, SEOval, azóta több száz honlap keresőoptimalizálásával bíztak meg. Mentoráláson kívül havidíjas keresőoptimalizálással (kivitelezés, tanácsadás) segítem ügyfeleimet.

 

Image By vecstock