Közösségi csatornáim:

+36 20 802 2623

Telefonálj

Hétköznap 7.00 – 17.00

Rendelkezésedre állok

WordPressről már szinte mindenki hallott azok közül, akiket egy kicsit is érdekel a honlapszerkesztés. De hogy ez pontosan micsoda, mi mindenre lehet használni, mik az előnyei, kinek éri meg használni? A cikkből kiderül.

 

WordPress: Mi is ez valójában?

A WordPress egy nyílt forráskódú, ingyenes tartalom- és blogrendszer, amely magyarul is tud. Ebből a legfontosabb az, hogy INGYENES. Aki csak próbálkozni, gyakorolni, esetleg kipróbálni szeretné, az a hivatalos WordPress oldalon megteheti, majd ingyenes aldomain alatt (pl. XY.wordpress.com) el is indíthatja azt.

A WordPress nagyon egyszerűen, letisztult formában segít a honlapjaink elkészítésében, melyhez nem kell akkora tudás, mintha HTML programozás segítségével akarnánk honlapot létrehozni.

 

WordPress: Mik az előnyei?

  • Ingyenes, nem lehet elégszer hangsúlyozni. Bárki által szabadon letölthető.
  • Magyarul is tud, így idegen nyelvet nem, vagy csak alig beszélők is használhatják.
  • Folyamatosan frissítik, szinte havonta jelennek meg új, frissebb verziók
  • Rendkívül egyszerűen kezelhető, nem kell hozzá programozási ismeret
  • Nagyon sok ingyenes kiegészítő érhető el hozzá, sablonok, bővítmények, stb.
  • Könnyű keresőoptimalizálni, mivel ez minden honlaptulajdonos számára fontos (vagy annak kellene lennie ?)

 

WordPress: Kinek éri meg használni?

Akik már kerestek meg olyan vállalkozást, ami honlapszerkesztéssel foglalkozik, azok biztos hallottak már olyan véleményeket, hogy „A honlapszerkesztés bonyolult”, vagy „A honlapszerkesztést csak szakemberek tudják elvégezni”.

Ezek a vélemények csak arra jók, hogy az egyszeri embereket elriasszák, de pont ezért is használják ezeket, mivel ezek a vállalkozások ebből élnek, Nekik bevétel a honlapszerkesztés, ha túl van misztifikálva, akkor azt gondolhatjuk, hogy „Ezt én biztosan nem tudom megcsinálni, keresek inkább egy profit”.

A WordPresst bárki, ismétlem bárki használhatja, kis gyakorlás után nagyon szép és informatív honlapokat lehet vele összetenni.

 

WordPress: Mire lehet használni?

  • Blog írása: Csak írni szeretnél, közzé tenni a gondolataidat, kiírni magadból az örömöket, fájdalmakat. Mindezt ingyenesen és magyarul.
  • Céges honlap: Végezzen bármilyen szolgáltatást vagy áruljon bármit a cég, a WordPress segítségével tökéletes honlapot lehet létrehozni vállalkozásának
  • Webáruház: Bővítményekkel és sablonokkal tökéletes webáruházakat lehet működtetni WordPress segítségével
  • Egyedi igények: Mivel nyílt forráskódú, ezért bárki által személyre szabható

Gondoltad volna, hogy az alábbi honlapokat is WordPress segítségével hozták létre?

Houstoni Állatkert, BBC Amerika

 

Révai Csaba vagyok, SEO mentor. 2017 óta foglalkozok keresőoptimalizálással, SEOval, azóta több száz honlap keresőoptimalizálásával bíztak meg. Mentoráláson kívül havidíjas keresőoptimalizálással (kivitelezés, tanácsadás) segítem ügyfeleimet.