Közösségi csatornáim:

+36 20 802 2623

Telefonálj

Hétköznap 7.00 – 17.00

Rendelkezésedre állok

A Yoast SEO plugin egy népszerű eszköz, amelyet arra terveztek, hogy segítsen a webhelyek tulajdonosainak optimalizálni a tartalmukat a keresőmotorok számára. Zökkenőmentesen integrálódik a WordPress webhelyekbe, és a felhasználók számára elérhető platformot biztosít a weboldalaik SEO-jának kezeléséhez. A Yoast átfogó funkciói lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy javítsák tartalmaik olvashatóságát, XML webhelytérképeket hozzanak létre, és hatékonyan generáljanak meta leírásokat. Ez a plugin segít abban, hogy a webhelyek megfeleljenek a legmagasabb SEO-szabványoknak, potenciálisan növelve láthatóságukat és rangsorolásukat a keresőmotorok találati oldalain.

A Yoast SEO kiemelkedik felhasználóbarát kezelőfelületével, amely kezdők és SEO-szakértők számára egyaránt alkalmas. Valós idejű oldalelemzést kínál, így a felhasználók azonnali visszajelzést kapnak az optimalizálási erőfeszítéseikről, beleértve egy ellenőrző listát a keresőmotorok teljesítményének javítása érdekében elvégezhető fejlesztésekről. A plugin tartalmaz egy snippet előnézet funkciót is, amely megmutatja, hogyan jelenhet meg egy oldal vagy poszt a keresési eredményekben, segít a címek és meta leírások optimalizálásában a maximális átkattintási arány érdekében.

A Yoast SEO az alapvető SEO-funkciók mellett különböző eszközökkel és platformokkal való integrációt is biztosít, ami lehetővé teszi a keresőoptimalizálás holisztikusabb megközelítését. Támogatja az olvashatósági ellenőrzéseket, a breadcrumb vezérlést és a közösségi média előnézeti funkciókat. Ezek a hozzáadott funkciók biztosítják, hogy mind az emberek, mind a keresőmotorok hatékonyan navigálhassanak és megértsék a webhely tartalmát. Következetes frissítéseivel és támogatói csapatával a Yoast SEO továbbra is az egyik legjobb választás azok számára, akik tartalomoptimalizálási stratégiák segítségével szeretnék erősíteni online jelenlétüket.

 

A Yoast SEO alapvető jellemzői

A Yoast SEO olyan eszközökkel látja el a felhasználókat, amelyekkel optimalizálhatják weboldaluk organikus teljesítményét. A legfontosabb funkciók mind a technikai, mind a tartalmi elemekre összpontosítanak, amelyek kritikusak a SEO sikeréhez.

 

SEO elemzés

A Yoast SEO SEO elemzés a cikkek tartalmának alapos ellenőrzését végzi a SEO legjobb gyakorlataihoz viszonyítva. Figyelembe veszi a kulcsszavak sűrűségét, a meta leírásokat és a címhasználatot, és használható betekintést nyújt az optimalizáláshoz. A felhasználók színkódolt jelzést kapnak a SEO-pontszámukról, a zöld a jó optimalizációt jelzi.

SEO elemzés

 

Az olvashatósági elemzés

Az Olvashatóság funkció értékeli a webhely tartalmának áttekinthetőségét és olvashatóságát. Elemzi a mondatok hosszát, az átvezető szavakat és a bekezdések szerkezetét. A visszajelzés tartalmazza az olvashatósági pontszámot és konkrét javaslatokat a szöveg javítására a jobb felhasználói élmény érdekében.

Olvashatóság

 

Google Search Console integráció

A Google Search Console integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy webhelyük teljesítményadatait közvetlenül a Yoast SEO műszerfalon belül tekintsék meg. Ez az integráció segít a feltérképezési hibák és indexelési problémák azonosításában, így a webmesterek azonnal orvosolhatják a Google által észlelt problémákat.

Google Search Console integráció

 

XML Sitemaps

A Yoast SEO a XML Sitemaps funkcióval leegyszerűsíti a webhelytérképek létrehozását és benyújtását. Ez biztosítja, hogy a keresőmotorok hatékonyan fel tudják fedezni és indexelni tudják a webhely tartalmát. A felhasználók kizárhatnak bizonyos tartalomtípusokat, és beállíthatják a beállításokat, hogy a webhelytérképet az egyedi webhelyszerkezetükhöz igazítsák.

 

Telepítés és beállítás

Ez a rész végigveszi a Yoast SEO telepítésének lépéseit egy WordPress oldalon, valamint az alapvető beállítások és a közösségi média integráció konfigurálását, biztosítva, hogy az oldal megfelelően optimalizált legyen a keresőmotorok számára.

 

A Yoast SEO telepítése

A Yoast SEO egyszerűen telepíthető közvetlenül a WordPress műszerfaláról. A felhasználóknak a Plugins szakaszra kell navigálniuk, majd az Add New gombra kell kattintaniuk, és rákeresniük a „Yoast SEO”-ra. A Telepítés gombra, majd az Aktiválás gombra kattintva a Yoast SEO használatra kész lesz.

 

Az alapbeállítások konfigurálása

A telepítés után fontos, hogy az optimális teljesítmény érdekében konfigurálja az alapbeállításokat.

 1. A Yoast SEO műszerfala a WordPressben újonnan megjelenő menüponton keresztül érhető el.
 2. Létrehozza vagy csatlakoztassa a fiókját: A felhasználók bejelentkezhetnek a MyYoast fiókjukkal a további funkciókhoz.
 3. A Konfigurációs varázsló elindítása: Ez segít a weboldal alapvető adatainak, például a weboldal típusának és a közösségi profiloknak a beállításában.
 4. A keresési megjelenés meghatározása: Beállítja, hogy a webhely hogyan jelenjen meg a keresési eredményekben (címek, meták).
 5. A Webmester-eszközök beállítása: Ellenőrizze a webhelyet a keresőmotoroknál, és szükség esetén illessze be a metakódot.

 

Kapcsolódás a közösségi médiához

Integrálja az oldalt a közösségi hálózatokkal a Yoast SEO pluginon belül a közösségi médiajelenlét fokozása érdekében.

 • Szociális fiókok: A Yoast SEO Közösségi beállítások alatt a felhasználóknak meg kell adniuk a közösségi profilok URL-jét.
 • Facebook Open Graph: Engedélyezze az Open Graph metaadatokat, hogy szabályozza, hogyan jelenjen meg a tartalom megosztáskor.
 • Twitter kártya: Állítsa be a tartalom tweetelésekor megjelenítendő alapértelmezett kártyatípusokat.

Az alábbi lépések alapos követésével az oldal jó úton halad afelé, hogy a Yoast SEO segítségével keresőoptimalizálttá váljon.

 

Tartalom optimalizálása

A tartalomoptimalizálás elengedhetetlen a webhely tartalmának láthatóságának és relevanciájának növeléséhez. A Yoast SEO eszközöket biztosít a felhasználók számára a bejegyzések és oldalak finomításához, olyan kulcsfontosságú elemekre összpontosítva, mint a kulcsszóhasználat, a metaelemek és az olvashatóság.

 

Helyek és oldalak optimalizálása

A Yoast SEO értékeli az oldal vagy poszt tartalmát a SEO legjobb gyakorlatok alapján. Olvashatósági pontszámot ad, hogy javításokat javasoljon, és biztosítja, hogy a szöveg minden felhasználó számára elérhető legyen. A javaslatok közé tartozhat a mondatok lerövidítése, több átvezető szó használata vagy a nagy szövegblokkok felbontása. A bővítmény ellenőrzi az alcímek eloszlását is, és értékeli a bekezdések hosszát.

 

Fókusz kulcsszavak használata

A fókusz kulcsszó egy olyan kifejezés, amelyre az ember szeretné, ha az oldala a keresési eredmények között rangsorolva lenne. A Yoast SEO lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy megadja a fókusz kulcsszót, majd elemzi a tartalom relevanciáját az adott kulcsszó szempontjából. Értékeli a kulcsszó sűrűségét és eloszlását a tartalomban, biztosítva, hogy a kulcsszó olyan kulcsfontosságú területeken jelenjen meg, mint a címsorok, a bevezetés, a törzsszöveg és a befejezés, így javítva az esélyt arra, hogy az adott kifejezésre magasabb helyezést érjen el.

 

Meta leírások és címek

A metacímek és leírások kritikus összetevők mind a keresőmotorok rangsorolása, mind a keresőmotorok találati oldalain (SERP) történő kattintási arányok szempontjából. A Yoast SEO mezőket biztosít ezen elemek kialakításához közvetlenül a WordPress szerkesztőjében. Az eszköz visszajelzést ad a hosszúságukról, és előnézetet mutat arról, hogyan jelenhetnek meg a SERP-ken. A célzott kulcsszavak bevezetése és annak biztosítása, hogy ezek a metaelemek informatívak és csábítóak legyenek, ösztönzi a tartalommal való jobb foglalkozást.

 

Hosszabb SEO-beállítások

A weboldal SEO-teljesítményének fokozása magában foglalja a speciális beállítások finomhangolását, hogy pontos kontrollt biztosítson a keresőmotoros jelenlét felett. A Yoast SEO plugin számos összetett funkciót kínál, amelyek elég felhasználóbarátok ahhoz, hogy kezdők és szakértők egyaránt hatékonyan használhassák őket.

 

Breadcrumbs

A morzsák javítják a webhely navigációját és segítenek a keresőmotoroknak megérteni a webhely szerkezetét. A Yoast SEO lehetővé teszi a morzsák könnyed integrálását a megjelenésük és funkcionalitásuk testreszabásának lehetőségeivel. A felhasználók könnyedén beállíthatják a morzsák láthatóságát és beállíthatják az elválasztó szimbólumokat.

 

Kanonikus URL-címek

A duplikált tartalmak kezelése egyszerűbbé válik a kanonikus URL-ek segítségével. A Yoast közvetlen mezőket biztosít a tartalom preferált URL-jének megadásához, így a keresőmotorok magasabbra rangsorolják a kijelölt oldalt, és megakadályozzák, hogy a hasonló vagy azonos tartalmak felhígítsák a SEO-erősséget.

 

Robots.txt és .htaccess szerkesztés

A felhasználók közvetlenül hozzáférhetnek az olyan kritikus fájlok szerkesztéséhez, mint a robots.txt és a .htaccess a WordPress műszerfalon belülről. Ez megkönnyíti a lánctalálási irányelvek és a permalink struktúrák beállítását, lehetővé téve a webmesterek számára, hogy korlátozzák a keresőmotorok hozzáférését a SEO optimalizáláshoz szükséges módon.

 

RSS feed fejlesztések

A láthatóság javításával és a tartalom védelmével a bővítmény az RSS-feedeket visszahivatkozásokkal és tartalmi attribúcióval gazdagítja. Ezek a fejlesztések elriasztják a tartalomlopást, és biztosítják, hogy az eredeti forrás vonzerőt nyerjen, amit a egyéni tartalom hozzáadásával a feedben lévő bejegyzések előtt és után használnak ki.

 

Teljesítmény és kompatibilitás

A Yoast SEO bővítményt úgy terveztük, hogy a nagy sebesség fenntartására és a WordPress témák és bővítmények széles skálájával való zökkenőmentes kompatibilitásra összpontosítsunk.

 

Gyorsaság és hatékonyság

A Yoast SEO prioritásként kezeli a teljesítményt annak érdekében, hogy a bevezetése ne befolyásolja jelentősen a webhely sebességét. A bővítmény:

 • hatékony kódgyakorlatokat használ a betöltési idők minimalizálása érdekében.
 • Elhelyezéseket kínál az indexelési viselkedés szabályozására, csökkentve a felesleges szerverterhelést.

A különböző tárhelykörnyezeteken végzett tesztek azt mutatják, hogy a Yoast SEO jellemzően marginális, gyakran néhány ezredmásodperces hatással van az oldal betöltési idejére.

 

Kompatibilitás a témákkal és bővítményekkel

A Yoast SEO kompatibilitása más WordPress témákkal és bővítményekkel széleskörű a következők miatt:

 • A WordPress kódolási szabványok szigorú betartása.
 • Rendszeres frissítések a legújabb WordPress verziókkal való kompatibilitás fenntartása érdekében.

A kompatibilitás a népszerű oldalépítőkkel, mint az Elementor és a Beaver Builder, megerősítést nyert, és a különböző témák széleskörű támogatása biztosítja, hogy a Yoast SEO a legtöbb esetben zökkenőmentesen integrálódjon anélkül, hogy jelentős változtatásokat igényelne.

 

Támogatás és erőforrások

A Yoast SEO átfogó segítséget nyújt a felhasználóknak a változatos erőforrásokon és a közvetlen támogatási csatornákon keresztül, biztosítva, hogy a felhasználók hatékonyan optimalizálhassák webhelyeiket.

 

Dokumentáció és útmutatók

AYoast SEO kiterjedt tudásbázist tart fenn, ahol a felhasználók dokumentációt és lépésről lépésre útmutatót találhatnak a funkcióihoz. Ezek a források úgy vannak kialakítva, hogy a kezdőknek és a haladó felhasználóknak egyaránt segítsenek:

 • A Yoast SEO beállítása
 • A SEO-alapok megértése
 • A haladó SEO stratégiák megvalósítása

 

Támogatási lehetőségek

A Yoast SEO felhasználói igényeiktől függően különböző támogatási lehetőségekhez férhetnek hozzá:

 • Community Support: Az ingyenes felhasználók a WordPress.org fórumain keresztül kérhetnek segítséget.
 • Emailes támogatás: Kizárólag a Yoast SEO Premium felhasználók számára elérhető.

 

Yoast SEO Premium funkciók

Aki a Yoast SEO Premium szolgáltatást választja, további funkciókat élvezhet, többek között:

 • 24/7-es támogatás: Hozzáférés a szakértői segítséghez éjjel-nappal.
 • Kiegészítő dokumentáció: Exkluzív tartalom, amely olyan prémium funkciókat fed le, mint a belső linkelési javaslatok és a tartalmi betekintés.

 

Révai Csaba vagyok, SEO mentor. 2017 óta foglalkozok keresőoptimalizálással, SEOval, azóta több száz honlap keresőoptimalizálásával bíztak meg. Mentoráláson kívül havidíjas keresőoptimalizálással (kivitelezés, tanácsadás) segítem ügyfeleimet.