Közösségi csatornáim:

+36 20 802 2623

Telefonálj

Hétköznap 7.00 – 17.00

Rendelkezésedre állok

Az online vásárlás térnyerése elengedhetetlenné tette a webshop SEO alkalmazását az internetes áruházaknak is. Vagyis azt, hogy az eladási oldalak üzemeltetői a lehető legjobb helyezés elérésére törekedjenek a keresőmotorok találati oldalain. A keresőoptimalizálás, vagy más szóval a SEO (Search Engine Optimization) nélkülözhetetlen eszközzé vált a webshopok számára, hiszen segítségével növelni tudják online láthatóságukat és forgalmukat.

A SEO magában foglalja a kulcsszókutatás lépését, a weboldalak strukturálását, a linképítést és a tartalom minőségének javítását. Ezek ugyanis hozzájárulnak ahhoz, hogy előkelőbb helyet foglalhassunk el a találatok rangsorában. Egy jól megtervezett SEO stratégia lehetővé teszi számunkra, hogy elérjük azokat a vásárlókat, akik aktívan keresnek termékeket vagy szolgáltatásokat az interneten, növelve ezzel áruházunk versenyképességét.

Folyamatosan figyelnünk kell a SEO trendeket és az algoritmusok frissítéseit, hogy honlapunk megfeleljen a keresőmotorok állandóan változó követelményeinek. Ezek célja, hogy a lehető legrelevánsabb eredményeket biztosítsák a felhasználók számára. A mi feladatunk pedig az, hogy webshopunk tartalmát és struktúráját megfelelően optimalizáljuk annak érdekében, hogy kiemelkedhessünk a konkurencia közül.

 

 

A kulcsszavak szerepe a webshop SEO során

A kulcsszavak azok az alapkövek, amelyekre a keresőoptimalizálás épül. Az alapos kutatás és az értékesítési szándékot tükröző kulcsszavak kiválasztása nélkülözhetetlen az eredményességhez.

 

Kulcsszókutatásra szolgáló eszközök

A folyamat során az első lépés a releváns kulcsszavak azonosítása, amelyre több kulcsszókutató eszközt is használhatunk. A Google Keyword Planner segítségével betekintést nyerhetünk a különféle kulcsszavak keresési mennyiségébe és versenyképességébe. Más népszerű eszközök, mint a SEMrush vagy az Ubersuggest, még részletesebb adatokat nyújtanak, beleértve a kulcsszavakat övező versenyt és azok SEO potenciálját. 

 

Termékfókuszú  és long-tail kulcsszavak

A termékfókuszú kulcsszavak kiválasztásakor arra törekszünk, hogy pontosan meghatározzuk, mit keresnek a vásárlók. Long-tail kulcsszavak használatával pedig célzottabban valósíthatjuk meg a keresőoptimalizálást, mivel ezek pontosan tükrözik a felhasználók specifikus keresési szokásait. Az Amazon Suggest funkciója hasznos lehet az olyan hosszú farkú kulcsszavak felfedezésében, amelyeket a vásárlók gyakran használnak a keresések során. Ilyen long-tail kulcsszó például a “vízálló férfi túracipő” vagy a “női bőr válltáska” kifejezés.

 

Versenytársak és keresési szándékra célzott kulcsszavak

A versenyképesség megértéséhez szükséges azon versenytársak kulcsszavainak elemzése, akik már jól teljesítenek a kiválasztott piaci szegmensben. A célzott kulcsszavak azok, amelyeket a potenciális vásárlók használnak akkor, amikor konkrét terméket vagy szolgáltatást keresnek. Az ilyen típusú kulcsszavak azonosítása számos előnyt tartogat, például a vásárlókkal való szorosabb kapcsolat kiépítését és természetesen a bevétel növelését is.

 • Versenytársak kulcsszavai: az okostelefonok kategóriában például megvizsgálhatjuk, hogy milyen kulcsszavakat használnak sikeres vetélytársaink, úgy mint „legjobb 2024-es okostelefonok” vagy „olcsó androidos telefonok”.
 • Célzott forgalmú kulcsszavak: itt a hangsúly a vásárlási szándékra helyeződik, mint például „olcsó vezeték nélküli fülhallgató vásárlása” vagy „elemlámpa vásárlása online”.

 

Termékoldalak és tartalmuk optimalizálása

A termékoldalakat és tartalmukat a magasabb konverzió és a jobb láthatóság érdekében fontos gondosan megtervezni és optimalizálni.

 

Minőségi termékleírások

Nem elég csupán alapinformációkat biztosítani termékeinkről. A minőségi termékleírások kiemelik az árucikk előnyeit és segítenek megválaszolni a vásárlók lehetséges kérdéseit. Használjunk kulcsszavakat több helyen is a termékoldalon, hogy javítsuk a SEO hatékonyságát.

 

Meta leírások és címek

A meta leírás és a cím létfontosságúak, mivel ezek jelennek meg a keresési eredményekben. Mindig gondoskodjunk arról, hogy relevánsak és figyelemfelkeltőek legyenek, ugyanakkor tartalmazzák a termékhez kapcsolódó kulcsszavakat is.

 

Alternatív szövegek és képek SEO-ja

A termékoldalainkon szereplő képek alt szövege kulcsfontosságú a képkeresési eredményekben való megjelenéshez. Az alt szövegnek leírónak kell lennie, és tartalmaznia kell a fő kulcsszót, amely a termékhez köthető.

A képek esetén ugyancsak használjunk világos, releváns, lényegretörő kulcsszavakat. Jó, ha a kép fájlneve is tartalmazza a kulcsszót, illetve az image mérete sem elhanyagolható.

 

A webáruház technikai SEO elemei

Minden webshop sikere jelentős mértékben függ a technikai SEO alaposságától. A webshopok látogatottságát és a felhasználói élményt közvetlenül befolyásolja az oldalak sebessége, a mobilbarát kialakítás, valamint a webhely logikus szerkezete és az okos belső linképítés.

 

Oldalsebesség és válaszidő

Az oldal sebessége kritikus aspektusa a technikai SEO-nak. Az alacsony válaszidő és a gyors betöltési sebesség csökkenti a visszafordulási arányt és növeli a konverziós rátát. Biztosítanunk kell, hogy a webáruház SSL tanúsítvánnyal rendelkezzen, amely nemcsak a biztonságot erősíti, de a Google rangsorolásban is előnyt jelent. Rendszeresen végezzünk oldalsebesség-tesztet, hogy azonosítsuk és javítsuk az esetleges lassulást okozó elemeket. Fontos a képek és egyéb erőforrások optimalizálása is.

 • SSL tanúsítvány megléte: HTTPS kapcsolat
 • Gyorsítótárazás beállításai: gyorsabb oldalbetöltést eredményez
 • Képek optimalizálása: csökkentett méret, gyorsabb betöltés

Mobilbarát és felhasználóbarát kialakítás

A mobilbarát és felhasználóbarát webdesign esszenciális minden webshop számára. A legtöbb felhasználó az internetet mobilkészülékeken keresztül böngészi, így elengedhetetlen, hogy webshopjaink tökéletes felhasználói élményt nyújtsanak minden eszközön. Biztosítanunk kell, hogy a weboldalunk az összes képernyőméreten és típuson megfelelően jelenjen meg. A Google Search Console segítségével ellenőrizhetjük a reszponzivitást és az esetleges hibákat.

 

A webhely architektúrája és a belső linkek fontossága a webshop SEO során

A webhely architektúra és a belső linkek megfelelő kialakítása alapvető a keresők általi indexelés és a felhasználói navigáció szempontjából. Az egyértelmű és logikus oldalszerkezet segíti a látogatók eligazodását az oldalon, miközben pozitívan befolyásolja a webáruház keresőmotoros rangsorolását. Fontos, hogy a belső linkek releváns és értékes tartalomra mutassanak, és segítségükkel világos útvonalat kínáljunk a webshopon belül.

 

E-kereskedelem és marketingstratégiák

Az e-kereskedelem sikerének kulcsa a hatékony SEO- és marketingstratégiák megvalósítása. Specifikusan, a linképítés és a tartalommarketing kiemelkedő szerepet játszanak a láthatóság növelésében, míg az optimalizált konverziós ráta növeli az értékesítést.

 

Linképítés és visszahivatkozások

A linképítés elengedhetetlen az e-kereskedelmi SEO szempontjából, mivel a minőségi visszahivatkozások javítják a weboldal rangját a keresőmotorok eredményoldalán. A célunk, hogy releváns és magas hitelességű webhelyekről szerezzünk backlink-eket. Ebben a folyamatban több módszer is rendelkezésünkre áll: a kapcsolatok építése mellett mód van vendégblogolásra, de akár fizetett linkeket is vásárolhatunk.

 

Tartalommarketing és a blogbejegyzések

A tartalom a király – és ez az e-kereskedelem világában is igaz. A magas minőségű, kulcsszavakat tartalmazó, optimalizált blogbejegyzések növelik az organikus forgalmat és hozzájárulnak a márka hitelességének építéséhez. Íme a tartalommarketing néhány módszere:

 • Kulcsszókutatás: azonosítsuk a célcsoport által használt kulcsszavakat.
 • Hasznos tartalom: készítsünk információs vagy oktató jellegű bejegyzéseket, amelyek valódi értéket nyújtanak a látogatóknak.

 

Vevőszerzés és a konverzió növelése

A vevőszerzés és a konverzió javítása központi elemei a sikernek. A cél az, hogy minél több látogató váljon tényleges vásárlóvá. Ehhez az alábbi lépésekre van szükség:

 • Weboldal sebesség ellenőrzése: győződjünk meg róla, hogy oldalunk gyorsan töltődik, mivel ez közvetlenül befolyásolja az érdeklődők élményét.
 • Felhasználói élmény biztosítása: tervezzünk egy könnyen kezelhető, a vásárlói igényeket kielégítő weboldalt, ahol könnyen megtalálhatók a termékek és egyszerű a vásárlási folyamat.

 

Az eredmények mérése, elemzése

A sikeres webáruház SEO stratégia alapkövei a mérés, az elemzés és az ezek eredményeire reagáló folyamatos fejlesztés.

 

Google Analytics és a piac elemzése

A Google Analytics használatával részletes információkat szerezhetünk webáruházunk látogatói szokásairól és a forgalom forrásairól. A piacelemzés során a konkurensek és a célpiac alapos vizsgálata történik meg, amely során releváns adatokat gyűjthetünk a stratégiánk kidolgozásához. Ennek lépései a következők:

 • Keresőmotorokból származó forgalom ellenőrzése
  • Organikus eredmények: Hogyan rangsorol minket a Google?
  • Google Shopping: Termékeink megjelenítése és teljesítményértékelése
 • Felhasználói viselkedés és konverziós utak elemzése
 • Versenytársak és a célcsoport aktivitásának figyelemmel követése

 

SEO audit és a technikai problémák azonosítása

A SEO audit során részletes vizsgálatot végzünk weboldalunk SEO állapotáról. Azonosítjuk a hibákat és a javításra szoruló területeket. A Google Search Console segítségével felismerhetőek a technikai problémák, mint amilyenek például a nem működő linkek vagy az indexelési hibák.

 1. Oldalsebesség: az oldal betöltési idejének optimalizálása
 2. Mobilbarát design: a mobil eszközökön történő kompatibilitás biztosítása
 3. Hibás linkek és crawl hibák: azonnali javítás a Google Search Console-on keresztül

 

Személyre szabott SEO és célcsoport meghatározás

A személyre szabott SEO stratégia kulcsa a célcsoport precíz azonosítása, amely magában foglalja az ügyfelek szükségleteinek megértését és ennek megfelelően a webshop SEO stratégia kialakítását. 

 • Célcsoport elemzése: kulcsszavak és tartalmak kiválasztása a célközönség igényei szerint
 • Kompetenciáink maximális kihasználásával a következőket biztosítjuk:
  • Célorientált kulcsszavak használata a tartalomban
  • A tartalom relevanciájának és minőségének javítása a célközönség számára

Az általunk végzett folyamatos mérés és elemzés az alapja a webáruház hatékony fejlődésének. Biztosítjuk, hogy a SEO gyakorlataink megfeleljenek a legfrissebb trendeknek és a Google algoritmus változásainak.

Láthatjuk, hogy a webshop SEO elengedhetetlen az online kereskedelemmel foglalkozó oldalak sikere érdekében. Keresőoptimalizálás nélkül lényegében biztosak lehetünk abban, hogy webshopunk nem fog virágozni. A cikkben igyekeztünk betekintést nyújtani az optimalizálás legfontosabb lépéseibe, a konkrét folyamat azonban ennél picit bonyolultabb. Ha szeretnénk profi segítséget igénybe venni, válasszuk valamely szakember SEO szolgáltatását!