Közösségi csatornáim:

+36 20 802 2623

Telefonálj

Hétköznap 7.00 – 17.00

Rendelkezésedre állok

A mai világban már nemhogy 1 idegen nyelven célszerű beszélni az anyanyelven kívül, hanem egyre inkább előtérbe kerülnek a 2. , 3. idegen nyelvek fontossága is. Angol, német, francia, spanyol, orosz, kínai, rengeteg nagyon fontos és sokak által beszélt idegen nyelv létezik. De ha nem vagyunk éppen polihisztorok és a szükséges nyelven nem tudunk és van okostelefonunk, akkor nagyon nagy segítség lehet a Google Fordító.

Az internet világában már szinte minden információt megtalálunk, akár nyelvtanulásról, akár az esti vacsora elkészítéséhez szeretnénk találni segítséget, a „Google a barátunk”.

 

Hol találjuk meg a Google Fordító weboldalát?

Írjuk be a google.hu weboldalra, hogy „fordító”, vagy kattintsunk erre a linkre és rögtön ott is teremhetsz.

 

Fontosabb tulajdonságok

Kész dokumentumot vagy begépelt szöveget is le tudunk fordítani 110 nyelv között. Lehetőségünk van nyelvfelismerést kiválasztani, így a weboldal kisebb hibáktól eltekintve rendben fel fogja ismerni a megadott szöveg nyelvét. Természetesen a legismertebb nyelvek (angol, spanyol, kínai, német, francia, portugál, orosz, stb.) kapcsán rendelkeznek a legnagyobb szókinccsel, így ha például magyarról üzbégre szeretnénk lefordíttani egy szöveget, akkor sikertelenség esetén először próbáljuk meg angolra, majd onnan a célnyelvre fordíttatni.

Nagyon nagy segítség, hogy Chrome böngésző használata esetén élő, kimondott szavakat, mondatokat is megpróbál szöveggé alakítani a rendszer és azt fordítja le a célnyelvre. Próbáld ki, hogy egy idegen nyelvű  TV műsort vetetsz fel a szoftverrel… Hibákkal ugyan, de érthetően fogja lefordítani a szöveget.

 

Révai Csaba vagyok, SEO mentor. 2017 óta foglalkozok keresőoptimalizálással, SEOval, azóta több száz honlap keresőoptimalizálásával bíztak meg. Mentoráláson kívül havidíjas keresőoptimalizálással (kivitelezés, tanácsadás) segítem ügyfeleimet.